ГоловнаСвіт

Путін підписав закон, який скасовує техогляд

Закон скасовує необхідність отримувати міжнародний сертифікат технічного огляду.

Путін підписав закон, який скасовує техогляд

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, відповідно до якого діагностичну карту визнають - замість талона технічного огляду (ТО) - документом, що підтверджує допуск транспортного засобу до участі в дорожньому русі на території РФ.

Про це повідомила в п'ятницю прес-служба Кремля.

Крім того, закон скасовує необхідність отримувати міжнародний сертифікат технічного огляду.

Нагадаємо, підписаний президентом закон "Про внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації" Держдума ухвалила 13 липня 2012 року, а Рада Федерації схвалила 18 липня 2012 року.

"Дилерам, акредитованим в установленому порядку на проведення технічного огляду, надається право здійснювати діяльність із технічного огляду щодо певних марок транспортних засобів", - сказано в повідомленні прес-служби.

Встановлюється норма, згідно з якою дилери, а також оператори технічного огляду, що здійснюють відповідно до галузі акредитації проведення технічного огляду транспортних засобів міського наземного електричного транспорту, не враховуються при розрахунку фактичної забезпеченості населення пунктами технічного огляду.

Федеральний закон уточнює порядок і підстави проведення документарних і виїзних перевірок у рамках здійснення контролю за діяльністю операторів технічного огляду.

Крім того, згідно зі змінами, які внесено в закон "Про обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів", діагностичну карту визнають документом, який пред'являють при укладенні договору обов'язкового страхування замість талона технічного огляду. При цьому дія цієї норми поширюється в тому числі на правовідносини, що виникли з 1 січня 2012 року.

Як повідомляли раніше, 13 липня Держдума в другому і третьому читаннях ухвалила закон, який замінює талон техогляду діагностичною картою і дозволяє отримувати її в сервісних центрах. Проте, як уточнив заступник директора департаменту держрегулювання в економіці Мінекономрозвитку Євген Ковтун, ця норма не скасовує для автовласників проходження самої процедури техогляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram