ГоловнаСвіт

Тропічний шторм "Ернесто" загрожує Навітряним островам

Тропічний шторм "Ернесто" загрожує Навітряним островам

Тропічний шторм "Ернесто" загрожує Навітряним островам
Фото: usatoday.net

Тропічний шторм "Ернесто" пройшов на північ від острова Барбадос уранці в п'ятницю і рушив у Карибське море, де, за прогнозами, може стати ураганом.

Про це повідомляє Reuters.

Національний центр дослідження ураганів (США) поінформував, що центр шторму знаходився приблизно за 55 кілометрів на північний захід від Барбадосу о 6 ранку за Гринвічем, а зараз рухається уздовж півночі Навітряних островів.

Уряди островів оголосили штормове попередження на Барбадосі, Сент-Вінсенті і Гренадіні, Домініці, Сент-Люсії, Мартиніці та Гваделупі.

"Ернесто" рухається зі швидкістю майже 40 кілометрів на годину і, як очікується, прийде в Карибське море в п'ятницю вдень. При цьому шторм рухатиметься в північно-західному напрямку протягом наступних 48 годин. Отже, в понеділок, коли він, як очікується, набере силу урагану, він опиниться на південь від Ямайки. Сила вітру "Ернесто" в п'ятницю сягає 80 кілометрів на годину, коли він стане ураганом, вона сягне 120 кілометрів на годину.

Синоптики попереджають мешканців острова про великі хвилі й опади від 50 до 130 мм у найбільш ізольованих районах.

Згідно з кількома моделями комп'ютерного прогнозування, шторм піде через Юкатанський канал або поблизу в Мексиканській затоці в середині наступного тижня. Наразі неможливо визначити, чи порушить "Ернесто" постачання нафти і газу в Мексиканській затоці.

Серпень і вересень, як правило, найактивніші місяці сезону ураганів в Атлантиці та Карибському морі, який триває з 1 червня по 30 листопада.

"(Шторм) Це наша перша формація, що вийшла з глибоких тропіків цього року, тож, можливо, це добрий час для того, щоб переглянути свої плани із забезпечення готовності, оскільки зараз починається та частина сезону, коли все зазвичай стає трохи більш активним", - сказав метеоролог із Національного центру спостереження за ураганами в Маямі Девід Зелінський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram