ГоловнаСвіт

Великобританія обіцяє збільшити підтримку повстанців у Сирії

Ми не відмовляємося від дипломатії, - Хейг.

Великобританія обіцяє збільшити підтримку повстанців у Сирії
архивное фото

Великобританія після відставки спецпосланця ООН і ЛАГ Кофі Аннана, яку вона вважає провалом міжнародної дипломатії з припинення 17-місячного конфлікту в Сирії, пообіцяла збільшити "невійськову підтримку" сирійських повстанців.

Про це повідомляє Reuters.

"Це не означає, що ми ... відмовляємося від дипломатії. Ми не відмовимося від дипломатії з Росією і Китаєм. Але ми також повинні робити інші речі", - заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг на BBC Radio 4.

Москва і Пекін не раз скаржилися на те, що Захід і арабські країни підтримують сирійських повстанців, а для припинення насильства в Сирії тиск потрібно чинити на обидві сторони конфлікту.

"У найближчі тижні ми збільшуватимемо практичну, але невійськову підтримку опозиції. Ми допомагали з комунікаціями й іншими питаннями такого плану, і ми допоможемо ще більше в цій ситуації, враховуючи масштаби смертей і страждань, а також невдачу дипломатичного процесу", - зазначив Хейг.

Нагадаємо, Асад називає повстанців "терористами", тоді, як його власні війська діють в ім'я відновлення стабільності.

Великобританія і США звинуватили Росію і Китай у провалі миротворчої місії Аннана, яку проводили за дорученням ООН і ЛАД.

"Він (дипломатичний процес) ще не помер, але ... це похмурий час. Дипломатія поки що працює. Дипломатія поки що підводить народ Сирії", - резюмував Хейг, який провів зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним в Лондоні в четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram