ГоловнаСвіт

У Сирії в ході "зачистки" загинули 50 людей

Конфлікт між опозицією і прихильниками Башара Асада триває вже 17 місяців.

У Сирії в ході "зачистки" загинули 50 людей
Фото: EPA/UPG

В результаті сутичок між повстанцями і урядовими військами в сирійському місті Хама було вбито близько 50 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на правозахисних активістів і місцевих жителів.

Абу Аммар, який мешкає в Хамі, розповів, що армійські частини провели зачистку в районі Арбаеен, в ході якої вбили членів щонайменше трьох сімей. Серед інших убитих також були мирні жителі.

Також повідомляють про те, що 16 бійців опозиційних сил були вбиті в результаті бомбардування з вертольотів плато Хоран, розташованого на південь від Дамаска. Урядова авіація завдала удару по блокпосту в районі міста Бусра аль-Харір.

Конфлікт між опозицією і прихильниками Башара Асада, що триває вже близько 17 місяців, за оцінками ООН, став причиною загибелі близько 20 тисяч осіб. Опозиція неодноразово звинувачувала армійські частини в тому, що вони застосовують важку техніку і артилерію в густо населених районах і великих містах.

Зараз найбільш активні бойові дії ведуться в районі міста Алеппо - економічній столиці Сирії. Режим Асада надає великого значення "битві за Алеппо", називаючи її "матір'ю всіх битв". Проте після майже двотижневої битви урядовим військам не вдалося встановити контроль над містом. Більш того, повстанці змогли захопити низку військових баз і складів зі зброєю, що дало їм доступ до танків та іншої важкої техніки. Раніше опозиційні загони використовували переважно стрілецьку зброю.

2 серпня стало відомо про те, що повноваження спецпредставника ООН в Сирії склав з себе Кофі Аннан. Причиною став провал мирного плану, розроблений і запропонований Аннаном. Більше того, колишній представник ООН в Сирії підкреслив, що сторони не створювали для зниження рівня насильства і припинення вогню жодних передумов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram