ГоловнаСвіт

Німецький уряд змусили розкрити медальний план на Олімпіаду-2012

Міністерство погодило плани на лондонську Олімпіаду ще 2008 року.

Німецький уряд змусили розкрити медальний план на Олімпіаду-2012
Фото: annews.ru

Німецькі журналісти змусили міністерство внутрішніх справ, яке в Німеччині також працює над питаннями спорту, розкрити медальний план на Олімпіаду-2012, пише Hamburger Abendblatt. Спортивний журналіст Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) домігся цього, подавши скаргу до вищого адміністративного суду землі Берлін-Бранденбург.

Міністерство внутрішніх справ повинно надати пресі інформацію про те, які домовленості мало з олімпійською спортивною конфедерацією Німеччини щодо цілей на Олімпійських іграх у Лондоні, скільки медалей запланували завоювати в кожній із дисциплін і на яке місце в загальному медальному заліку розраховували чиновники.

Міністерство погодило плани на лондонську Олімпіаду ще 2008 року. Спираючись на це, із держбюджету було виділено кошти на розвиток тих чи інших видів спорту. В уряді відмовилися надати цей план за запитом журналіста WAZ, пославшись на "виробничу таємницю" різних спортивних федерацій.

Тим часом, за німецькими законами про пресу, держструктури зобов'язані надавати журналістам будь-які звіти про виконання своєї роботи. Крім того, в конфлікті громадських і приватних інтересів спортивних федерацій перевага віддається інформуванню населення. Так обґрунтував своє рішення суд. У цій ситуації  медальний план важливий, щоб суспільство могло оцінити, наскільки ефективно витрачали державні кошти.

За даними ЗМІ з неофіційних джерел, Німеччина розраховує на вісім золотих медалей, шість із яких заплановано завоювати у плаванні. У загальному заліку, очікує влада, німецька збірна принесе 50 медалей. Наразі в Німеччині 13 медалей, три з яких - золоті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram