ГоловнаСвіт

Мер Берліна заявив про готовність міста прийняти Олімпіаду

Заяву політика в Німеччині сприйняли як спробу відвернути увагу від численних проблем столиці.

Мер Берліна заявив про готовність міста прийняти Олімпіаду
Клаус Воверайт
Фото: vesti.kz

Мер Берліна Клаус Воверайт заявив про готовність міста подати заявку на проведення літніх Олімпійських ігор. Він зазначив, що це станеться, лише якщо рішення схвалять громадяни Німеччини та місцева олімпійська спортивна конфедерація. При цьому йдеться про доволі далеке майбутнє: політик готовий претендувати на Ігри 2024 чи 2028 року.

Востаннє Берлін подавав заявку на Олімпіаду 1993 року, бажаючи прийняти Ігри-2000. Однак тоді він провалився. До цього Олімпійські ігри проходили в Берліні тільки раз - 1936 року, але були сприйняті як нацистська пропаганда.

Нинішню заяву Воверайта в Німеччині повважали спробою відвернути увагу від численних проблем столиці, які завадять проведенню заходів міжнародного рівня, пише Berliner Zeitung. Зокрема, досі невідомо, коли буде відкрито новий берлінський аеропорт. Тільки в середині серпня наглядова рада повинна призначити остаточну дату. Спочатку передбачалося, що аеропорт почне працювати в жовтні 2011 року. При цьому він ще не відкрився, а вже почалися дискусії про розширення термінала та будівництво третьої злітно-посадкової смуги.

Окрім того, в місті безліч транспортних проблем. Щодня з графіка випадають у середньому 154 поїзди міських електричок - одного з головних засобів пересування Берліном. А через численні будівництва і ремонтні роботи в Берліні постійно виникають автомобільні корки.

Також, за даними поліцейських профспілок, місту не вистачає близько чотирьох тисяч поліцейських. Тільки для забезпечення порядку на першотравневих демонстраціях берлінській владі довелося звернутися за допомогою до федеральної поліції та поліції інших земель, які скерували сім тисяч співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram