ГоловнаСвіт

Президент Єгипту відрікся від листа ізраїльському колезі

Причиною відмови може служити приналежність Мурсі до ісламістської організації.

Президент Єгипту відрікся від листа ізраїльському колезі
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента Єгипту Мохаммеда Мурсі, обраного місяць тому, оголосила фальшивкою лист, який нібито скеровано президенту Ізраїлю Шимону Пересу, повідомляє The Guardian.

Єгипетські чиновники кажуть, що Мурсі не відповідав на привітання Переса з нагоди початку Рамадану, а також не бажав "миру і стабільності всім країнам регіону, включаючи Ізраїль". Так свідчив документ, опублікований в ізраїльській пресі під виглядом листа президента Єгипту ізраїльському колезі. Згодом ізраїльських журналістів звинуватили в грубій фальсифікації. Попри це, лист опублікувала канцелярія Переса. Крім того, співробітники його адміністрації кажуть, що отримали документ через офіційні канали в посольстві Єгипту в Тель-Авіві. Також, за даними ізраїльської сторони, вони отримали дозвіл на оприлюднення тексту від чиновників канцелярії Мурсі в Каїрі.

Реакція Єгипту на публікацію листа пов'язана з тим, що новообраний президент Мурсі був кандидатом від ісламізму "Брати-мусульмани". Члени організації з несхваленням ставляться до Ізраїлю та миру з ним. Ба більше, 1981 року ісламісти вбили президента Єгипту Анвара Садата за підписання мирного договору з Ізраїлем. Відповідно, інформація про те, що Мурсі доброзичливо ставиться до Переса, може сильно нашкодити його репутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram