ГоловнаСвіт

Оприлюднено склад нового уряду Єгипту

Міністр фінансів і голова МЗС збережуть свої робочі місця.

Оприлюднено склад нового уряду Єгипту
Фото: zn.ua

Голови мінфіну і МЗС Єгипту заявили, що збережуть свої посади в новому уряді, яке зараз формує прем'єр-міністр Хішам Канділ, призначений президентом Мухаммедом Мурсі минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, Хішам Канділ раніше обіймав посаду міністра водних ресурсів та іригації та не фігурував у довгому списку потенційних кандидатів у прем'єри, який поширювали єгипетські ЗМІ протягом трьох тижнів після заступання Мурсі на посаду. Отримавши посаду прем'єра, Канділ заявив, що, добираючи членів кабміну, він буде насамперед оцінювати кваліфікацію кандидатів, а не їхні політичні вподобання.

Міністр закордонних справ Мохаммед Камел Амр і міністр фінансів Мумтаз аль-Саїд підтвердили, що вони залишаться на посадах після зустрічі з Канділом, який повинен офіційно назвати склад кабміну в четвер.

Осама Салех, начальник головного управління з інвестицій, сказав, що призначений міністром інвестицій. Осама Камаль, очільник єгипетського нафтохімічного холдингу, сказав, що його призначено міністром нафтової промисловості.

Цей уряд стане першою адміністрацією за час правління Мурсі. Політик, приведений до присяги 30 червня, зазнав критики за кількість часу, що йому знадобилася, щоб призначити свого прем'єр-міністра.

У зв'язку з тим, що економіка Єгипту постраждала через 18 місяців політичної нестабільності, новий уряд повинен швидко взятися за вирішення гострих економічних проблем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram