ГоловнаСвіт

СБ допоможе М'янмі позбутися $397-мільйонної заборгованості

Міжнародні донори відкривають у країні власні представництва.

СБ допоможе М'янмі позбутися $397-мільйонної заборгованості
Фото: ppblog.ru

Можновладний чиновник заявив, що Світовий банк (ВБ) надасть М'янмі реструктурований кредит, щоб допомогти країні позбутися $397-мільйонної заборгованості до січня 2013 року.

Про це повідомляє Reuters.

Нещодавно СБ відкрив власне представництво в М'янмі і тому готовий розширювати допомогу країні.

СБ не давав М'янмі кредитів із 1987 року, але тепер разом з іншими великими донорами повертається в країну, після того як владна військова хунта в березні 2011 року змінилася квазіцивільним урядом, який негайно розпочав політичні й економічні реформи.

Виплата заборгованості є обов'язковою умовою для відновлення кредитів.

"Ми розробили спосіб позбутися цих заборгованостей, і ми сподіваємося зробити це в січні", - заявила віце-президент СБ у Східній Азії і Тихому океані Памела Кокс.

"Ми повинні робити це разом з Азіатським банком розвитку (АБР), ми дуже тісно співпрацюємо з ними над графіком", - сказала вона на відкритті представництва СБ у Янгоні, колишній столиці та, як і раніше, основному торговому місті М'янми.

"Я хочу підкреслити, що ми не прощаємо борг М'янмі. Ми просто скасовуємо процентні платежі, а М'янма відновить сплату своїх боргів Світовому банку й Азіатському банку розвитку", - зазначила вона.

М'янма також має близько $500 млн АБР, який відіграє провідну роль у консультуванні економічної команди уряду. АБР також відкрив невелике представництво в Янгоні, тоді як Міжнародний валютний фонд відкриває представництво, спрямоване на надання технічної допомоги М'янмі, в сусідньому Таїланді.

Погашення кредитів і відновлення потоків допомоги має вирішальне значення для М'янми, яка постраждала після кількох десятиліть армійського правління. Допомога також може прокласти шлях приватним інвестиціям.

Кокс також зазначила, що СБ планує надати $85 млн у вигляді грантів на громадські проекти, якщо їх затвердять рада й акціонери. За її словами, банку планує надати кошти в жовтні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram