ГоловнаСвіт

Ізраїльтяни протестують проти економічних труднощів

Найбільш постраждалі вдаються до самоспалення.

Ізраїльтяни протестують проти економічних труднощів
Фото: EPA/UPG

Шпиталь, що лікував ізраїльтянина, який вчинив самоспалення на знак протесту проти економічних труднощів, повідомила, що він помер від отриманих поранень.

Про це повідомляє Reuters.

Аківа Мафі, 45-річний прикутий до інвалідного візка ветеран армії, облив своє тіло бензином і підпалив себе на автобусній станції 22 липня. Його друзі пояснили вчинок протестом проти виснажливої боротьби за соціальну допомогу.

Мафі став другим ізраїльтянином, який покінчив із життям таким чином. Першим був Моше Сільман, обтяжений боргами член масового руху за зниження вартості життя в Ізраїлі, який скоїв самоспалення під час демонстрації 14 липня в Тель-Авіві. Сільман помер через два тижні. Він залишив записку, в якій звинуватив консервативний уряд прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу в тому, що він "забирає в бідних і віддає багатим". Місцеві ЗМІ повідомляли про схожі випадки самогубства серед жертв інших економічних труднощів.

Виступаючи на ізраїльському телебаченні після того, як кабінет схвалив новий спірний пакет підвищення податків і скорочення витрат, Нетаньягу назвав самоспалення трагічними, але зазначив, що не варто "робити висновки про загальну масу" людей, яка, за його словами, не постраждала від фінансової кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram