ГоловнаСвіт

У Швеції побилися збирачі ягід

У бійці брали участь близько 70 осіб.

У Швеції побилися збирачі ягід
Болгарские сборщики ягод
Фото: Lenta.ru

Дві групи збирачів ягід влаштували масову бійку в місті Євле в центральній частині Швеції. Бійка сталася увечері 28 липня, в ній брали участь приблизно 70 осіб.

Поліція припускає, що причиною конфлікту стала боротьба за ягоди, оскільки цього літа у Швеції дуже поганий урожай. Офіцери також повідомили, що через брак ягід ситуація в місті дуже напружена, і не взялися засуджувати двох своїх колег, які повважали доцільним не втручатися в бійку.

Після інциденту поліцейські видворили з міста приблизно три десятки людей, одного збирача ягід заарештували за підозрою в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, але 30 липня його відпустили на волю. 43-річний громадянин Болгарії мусив звернутися до лікарні.

У бійці взяли участь мігранти з Болгарії, яких запросили на сезонний збір ягід до Швеції. У середині липня шведські ЗМІ повідомляли, що невідомі злочинці, можливо, пов'язані з торгівлею людьми, запросили до Швеції кілька десятків болгар на заробітки. Приїхавши в країну, мігранти виявили, що їх надурили: роботодавці не надали приїжджим ані роботи, ані житла. Вони розбили наметові табори, один з таких таборів знаходився саме неподалік від міста Евле. 24 липня шведська влада заарештувала громадянина Болгарії за підозрою в причетності до торгівлі людьми.

За даними агентства Sofia, міністерство закордонних справ Болгарії повідомило 30 липня, що спільними зусиллями двох країн зі Швеції вдалося визволити 130 осіб. Вони покинули Стокгольм увечері 29 липня, тобто вже після бійки. Минулого тижня шведська влада надали три автобуси, якими додому повернулися 198 збирачів ягід. У понеділок у болгарському посольстві в Стокгольмі залишалися 29 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram