ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці захопили військову базу

Біля міста Алеппо тривають бої.

Сирійські повстанці захопили військову базу
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці захопили військову базу аль-Баб неподалій від економічної столиці Сирії Алеппо, де вже 10 днів тривають бої між урядовою армією і повстанцями.

Про це повідомляє "Аль-Джазіра".

За словами опозиції, облога аль-Баб - останньої бази урядових військ у провінції Алеппо - тривала протягом трьох тижнів.

Сили Башара Асада покинули місто вранці, і на знак перемоги місцеві жителі проїхалися на урядовому танку. Солдати, які потрапили в полон до повстанців, розповіли, що в армії закінчується їжа, багато хто намагається втекти. Вони також зазначили, що урядові війська не надають допомоги своїм пораненим. Повстанці зателефонували родичам полонених із проханням забрати військовослужбовців.

Хоча повстанці заволоділи аль-Бабом, над містом продовжує літати урядова авіація.

Озброєний конфлікт між повстанцями і урядовими військами почався в Сирії в березні 2011 року. За даними правозахисних організацій, жертвами конфлікту стали понад 19 тисяч осіб.

Бої в Алеппо тривають із 23 липня. Наразі немає точних даних про втрати ворогуючих сторін. За даними ООН, за останні два тижні Алеппо покинули більш ніж 200 тисяч жителів, які втекли в Туреччину, Ірак, Йорданію або Ліван. Мирне населення, яке залишилося, просто не має змоги втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram