ГоловнаСвіт

Сотні тисяч індійців застрягли в поїздах через вимкнення світла

Усього зупинилися понад 300 потягів.

Сотні тисяч індійців застрягли в поїздах через вимкнення світла
Фото: ru.tsn.ua

Через масштабне вимкнення електрики в Індії 300 тисяч людей застрягли в поїздах. Шість залізничних зон, а також метро в Делі припинили свою роботу. Усього зупинилися більш ніж 300 потягів. Їх доправляють до найближчих станцій за допомогою дизельних тягачів. На вокзалах пасажирам дають воду і їжу.

Пасажирів метро евакуювали через найближчі станції. У тунелях на час вимкнення знаходилися дев'ять поїздів, зараз усіх пасажирів вивели на поверхню. Метро в Делі в середньому перевозить 1,8 мільйона осіб на день.

Знеструмлення також спровокувало хаос на дорогах, оскільки перестали працювати світлофори.

Ок

рім того, не працюють ліфти в шахтах і з-під землі не можуть вибратися кілька сотень людей.

Вимкнення світла на півночі та сході Індії сталося 31 липня близько першої дня за місцевим часом (опівдні за Києвом). Без електрики залишилися близько 600 мільйонів осіб, за різними даними, від 10 до 22 штатів країни (в Індії 28 штатів, у яких мешкає 1,2 мільярда осіб). Причини аварії поки що невідомі. Відновити електрику планують до сьомої вечора (18:00 за Києвом).

За добу до цього, в ніч проти 30 липня, без світла залишилися 370 мільйонів осіб у сімох штатах на півночі Індії. Відновити електропостачання вдалося лише надвечір. За попередніми даними, причиною аварії стало перевищення ліміту споживання електрики цими штатами, через що зросло навантаження на розподільні мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram