ГоловнаСвіт

ООН оцінить збитки, завдані КНДР нещодавніми повенями

Уряд країни не говорить, як допомагатиме потерпілим.

ООН оцінить збитки, завдані КНДР нещодавніми повенями
Фото: EPA/UPG

Група представників ООН у вівторок відвідає Північну Корею, щоб оцінити збитки від нещодавніх повеней і розробити план допомоги постраждалим регіонам.

Про це повідомляє Reuters.

Начальник зв'язку в Східній Азії та Тихому океані при Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) Крістофер де Боно заявив, що в складі групи, крім новоприбулих, буде декілька співробітників ООН, які вже перебувають у Північній Кореї.

Поїздку групи організували на наступний день після зустрічі чиновників ООН і Північної Кореї, де Пхеньян представив свою оцінку збитків.

"Ми домовилися відправити Міжорганізаційну групу для швидкої оцінки двох найбільш постраждалих регіонів", - сказав де Боно.

Північна Корея залишається однією з найбільш ізольованих держав у світі. Відтоді, як новий лідер країни Кім Чен Ин прийшов до влади сім місяців тому нічого не змінилося, хоча в минулому повені відкривали країні можливості для контактів із зовнішнім світом.

"Відповідь ООН буде розроблено після того, як Міжорганізаційна місія підтвердить збитки і перевірить нагальні потреби потерпілих", - зазначив де Боно.

Початкові повідомлення вказують, що збиток, завданий сільськогосподарським угіддям і його наслідки для населення країни жахливі.

Згідно з офіційними ЗМІ КНДР, унаслідок повеней, викликаних зливами, загинуло 88 осіб, десятки тисяч залишилися без даху над головою, пошкоджено сільськогосподарські угіддя. Проте, крім повідомлень про жертви і збитки, не було жодної інформації про те, як уряд планує допомагати тисячам людей боротися за виживання.

Південна Корея також заявила, що її сусід не просив про допомогу міжнародні організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram