ГоловнаСвіт

У Кенії затримано венесуельського дипломата

У Кенії затримано венесуельського дипломата
Фото: ru-newz.ru

Верховний Суд Кенії в понеділок ухвалив заарештувати венесуельського дипломата у зв'язку з убивством уповноваженої у справах Венесуели в Кенії Ольги Фонсеки.

Про це повідомляє Reuters.

Діючий посол Венесуели і тимчасовий уповноважений у справах Ольга Фонсека була знайдена мертвою в своїй офіційній резиденції 27 липня. За словами поліції, вона була задушена, але мотиви злочину незрозумілі.

У суботу кенійська поліція заарештувала першого секретаря посольства Венесуели Дуайта Сагарай. В понеділок суд ухвалив утримувати його під вартою ще 14 днів.

"Підозрюваного було заарештовано поліцією після того, як його дипломатична недоторканність була відмінена. Розслідування не було завершено, і ми вимагаємо більше часу для забезпечення найважливіших доказів і затримання інших підозрюваних", - заявила заступник прокурора Табіта Уйа.

Сагаоайя було заарештовано разом з п'ятьма кенійцями, які працювали в посольстві, але залишається неясним, чи пред'явили кенійцям обвинувачення, чи відпустили.

Представники МЗС Кенії заявили, що кенійський персонал резиденції поскаржився відділу дипломатичної поліції при МЗС після того, як Фонсека, яка почала свою роботу в Кенії 15 липня, звільнила їх. За словами колишніх співробітників резиденції, Фонсека звільнила їх, коли вони відмовилися відкликати претензії сексуального переслідування щодо колишнього глави венесуельського посольства.

У вівторок суддя Флоренс Мучемі вирішить, чи повертати Сагарайя під варту, чи звільняти його під заставу.

Згідно з судовими документами, посмертні результати та аналіз ДНК Фонсеки ще не були отримані поліцейськими слідчими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram