ГоловнаСвіт

Франція закликає Радбез ООН провести екстрене засідання стосовно Сирії

Міністр закордонних справ назвав Асада катом.

Франція закликає Радбез ООН провести екстрене засідання стосовно Сирії
архивное фото

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що Франція закликає Раду Безпеки ООН провести екстрене засідання стосовно Сирії, щоб спробувати покласти край дипломатичному тупику і запобігти подальшому кровопролиттю.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що у вихідні урядові війська президента Сирії Башара Асада напали на бойовиків у місті Алеппо, що викликало осуд з боку західних держав, які говорять, що влада Сирії втратила легітимність.

Фабіус назвав Асада "катом" і заявив, що країна скочується до різанини, а також закликав Організацію Об'єднаних Націй зробити все можливе, щоб зупинити кризу.

"Ми збираємося попросити про зустріч Ради Безпеки, імовірно, на міністерському рівні, до кінця цього тижня", - сказав він RTL радіо.

Спроби західних держав покласти край сирійській кризі досі не були успішними, оскільки Росія і Китай блокують санкції щодо Асада.

У середу Франція візьме на себе головування в Радбезі ООН. Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що спробує переконати Росію і Китай підтримати нові санкції щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram