ГоловнаСвіт

Казахстан користується єдиною валютою Митного союзу

Шахраї обдурили сім осіб на суму близько трьох тисяч доларів.

Казахстан користується єдиною валютою Митного союзу

У Шимкенті (колишній Чимкент) - обласному центрі Південно-Казахстанської області - шахраї виманювали у довірливих людей гроші, пропонуючи натомість "нову валюту Митного союзу".

Шахрайками були дві жінки, їх жертвами стали громадяни пенсійного віку. Злочинниці приходили до людей похилого віку і заявляли їм, що у зв'язку зі вступом Казахстану до Митного союзу відбувається обмін грошей на нову валюту.

"Жінки пропонували пенсіонерам швидко зробити обмін. Наївні бабусі й дідусі погоджувалися і віддавали шахрайкам свої заощадження", - розповів співробітник поліції Азіз Кенжаєв.

Згідно з повідомленням, шахрайки обдурили сім осіб на загальну суму в півмільйона тенге (близько трьох тисяч доларів). Як виглядала пропонована ними "нова валюта", не уточнюється.

Нагадаємо, Митний союз за участю Росії, Білорусії і Казахстану був створений 2010 року. 2011 року на кордонах між учасниками цього об'єднання було скасовано митний контроль, його було перенесено на зовнішні кордони МС.

В контексті інтеграції Росії, Білорусії і Казахстану висловлювалися пропозиції про введення єдиної валюти. Цю тему, зокрема, порушував прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. З пропозицією створити спільну грошову одиницю для країн ЄврАзЕС виступав і казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв.

Однак у Національному банку Казахстану, коментуючи пропозицію про введення єдиної валюти на просторі Митного союзу, охарактеризували її як передчасну. "Створення єдиної валюти можна віднести до питань дальньої перспективи, говорити нині про валютне об'єднання країн Митного союзу зарано", - заявив голова Нацбанку Григорій Марченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram