ГоловнаСвіт

Кордон Афганістану з Таджикистаном було закрито

Вантажівки НАТО зможуть перетинати кордон.

Кордон Афганістану з Таджикистаном було закрито
Фото: topwar.ru

Таджикистан закрив всі пропускні пункти на кордоні з Афганістаном у зв'язку з військовою операцією проти бойовиків із захоплення колишнього польового командира в Горно-Бадахшанській автономній області (ГБАО).

Про це повідомляє Reuters 27 липня.

Представник таджицької прикордонної служби Хушнуда Рахматуллаєва зазначає, що незважаючи на це, вантажівки з постачаннями для сил НАТО зможуть перетинати кордон.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон почав спецоперацію із захоплення колишнього польового командира Толіба Айомбекова, який звинувачується у вбивстві начальника регіональної служби безпеки генерал-майора Абдулло Назарова, ще у вівторок. Тоді було перекрито ділянку кордону між ГБАО і Афганістаном. А в четвер були закриті і інші пропускні пункти на всій ділянці таджицько-афганського кордону.

Рахмон також вимагає, щоб бойовики здали Айомбекова і трьох інших бійців, кожного з яких уряд звинуватив у вбивстві Назарова. Президент також запропонував амністію повстанцям, які добровільно складуть зброю.

Джерело в службі безпеки Таджикистану сказало, що після триденних переговорів бунтівники повинні почати складати зброю опівдні в суботу. Проте залишається неясним, чи збираються бойовики здавати Айомбекова.

За час операції із захоплення Айомбекова, який боровся проти уряду в громадянській війні 1992-1997 рр., загинули 12 солдатів і 30 повстанців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram