ГоловнаСвіт

Банки не запитуватимуть про гроші в позичальників із Кримська протягом одного року

За словами віце-спікера Держдуми, річний мораторій необхідно буде узгодити з Центробанком.

Банки не запитуватимуть про гроші в позичальників із Кримська протягом одного року

Російські банки введуть річний мораторій на обслуговування кредитів для мешканців Кримська і продовжать кредитні договори на рік. Про це заявив віце-спікер Держдуми Андрій Воробйов після зустрічі з керівниками Асоціації російських банків і Асоціації регіональних банків.

Раніше повідомляли, що на річному мораторії наполягала саме Держдума: 23 липня стало відомо, що парламент має намір звернутися до фінансових організацій із відповідним проханням.

При цьому ще раніше газета "Ведомости" опитала представників банків, які працюють у Кримську. Вони заявили виданню, що готові піти на поступки позичальникам, які постраждали від надзвичайної ситуації. Деякі з них не виключали, що повністю або частково спишуть заборгованість клієнтів.

За словами Воробйова, річний мораторій необхідно буде узгодити з Центробанком (щодо питання створення необхідних резервів) і Федеральною податковою службою (з питання авансових платежів на доходи), але це віце-спікер пообіцяв зробити сам. У банківських асоціаціях додали, що розглядають подію як форс-мажор.

Повінь на Кубані на початку липня спричинила загибель більш ніж 160 осіб. Паводок затопив більш ніж сім тисяч житлових будинків у Геленджику, Кримську та Новоросійську, найбільше від стихії постраждав Кримськ.

Постраждалі від повені жителі також повинні отримати компенсації з бюджетів різних рівнів на загальну суму 4 мільярди рублів. 25 липня повідомляли, що ці виплати затримують. Тим, хто внаслідок стихійного лиха втратив житло, до листопада повинні надати нові будинки або квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram