ГоловнаСвіт

МВФ видасть Йорданії 2 мільярди доларів

Уряд має намір зайнятися реформами в податковій, енергетичній і підприємницькій сферах.

МВФ видасть Йорданії 2 мільярди доларів
Фото: pro100news.info

Міжнародний валютний фонд досяг попередньої домовленості з владою Йорданії про виділення країні кредиту в розмірі 2 мільярдів доларів терміном на три роки. Про це зазначено у прес-релізі МВФ.

Уряд Йорданії скаржиться на фінансові труднощі, які виникли у зв'язку із загостренням політичної нестабільності на Близькому Сході і, зокрема, з революцією в Єгипті. Через часті вибухи на газопроводі на Синайському півострові Амман був змушений шукати альтернативних поставок енергоресурсів, що разом із високими цінами на сировину та паливо на світовому ринку призвело до незапланованого зростання витрат. Свою роль зіграла також економічна нестабільність у всьому світі.

Національна електроенергетична компанія Йорданії (NEPCO) зазнала збитків у зв'язку з необхідністю субсидувати низькі ціни на електрику. 2012 року компанії довелося забезпечувати електрикою біженців із Сирії, що також негативно вплинуло на фінансові результати.

Амман планує здійснювати адресну підтримку найбільш незахищених верств населення та вживати заходів для оптимізації бюджетних витрат. Уряд має намір зайнятися реформами в податковій, енергетичній і підприємницькій сферах. Як очікують, позикові кошти допоможуть Амману призупинити зростання дефіциту рахунку поточних операцій, який за підсумками 2012 року може зрости до 14% ВВП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram