ГоловнаСвіт

Збитки Peugeot Citroen за півроку наблизилися до мільярда доларів

У середині липня холдинг оголосив про перші заходи зі зниження витрат.

Збитки Peugeot Citroen за півроку наблизилися до мільярда доларів
Фото: ukrgazeta.com

Чистий збиток французького автомобільного холдингу Peugeot Citroen у першому півріччі 2012 року становив 819 мільйонів євро (989 мільйонів доларів). Про це йдеться в офіційному прес-релізі автовиробника. Для порівняння, в січні-червні минулого року Peugeot Citroen зафіксував прибуток у 806 мільйонів євро.

Збитки холдингу пов'язані передусім з проблемами автомобільного підрозділу. За півроку чистий збиток підрозділу становив 662 мільйони євро, що пояснюється спаданням попиту на ринку автомобілів, надто в Європі. Продажі Peugeot у європейських країнах за січень-червень упали на 15,2%, хоча в Китаї зросли на 7,5%, а в Росії - на 14,7%.

За даними Європейської асоціації виробників, тільки в травні падіння продажів Peugeot Citroen становило 5,8%, у Ford - 5%, а в Renault - 4,4%. Спадання продажів у General Motors становило 10,8%, а в Toyota - 8,9%.

Щоб скоротити витрати, Peugeot Citroen має намір провести реструктуризацію. Завдяки реалізації плану Rebound 2015 холдинг розраховує за найближчі три роки заощадити 1,5 мільярда євро. Зокрема, компанія має намір отримати 600 мільйонів євро шляхом реорганізації виробництва у Франції і ще 550 мільйонів євро - знизивши витрати внаслідок збільшення випуску машин у Росії, Латинській Америці та Китаї.

У середині липня Peugeot Citroen оголосив про перші заходи зі зниження витрат. Холдинг запланував скорочення восьми тисяч робочих місць, а також закриття заводу в передмісті Парижа - Ольне-су-Буа (Іль-де-Франс).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram