ГоловнаСвіт

На Warner Brothers подадуть до суду через стрілянину в Колорадо

Позивач вважає, що фільм "Темний лицар: Відродження легенди" вийшов дуже жорстоким.

На Warner Brothers подадуть до суду через стрілянину в Колорадо
Фото: wikidigger.ru

Американець Торренс Браун-молодший, який став свідком стрілянини на прем'єрі фільму про Бетмена в штаті Колорадо, найняв адвокатів і має намір подати до суду на кіностудію Warner Brothers.

Відповідачами за позовом також будуть кінотеатр Century 16 і лікарі стрільця - 24-річного Джеймса Холмса, який убив на прем'єрі 12 осіб і поранив майже 60. На думку позивача, і кіностудія, і компанія-власник кінотеатру, і лікарі Холмса винуваті в тому, що допустили розстріл відвідувачів прем'єри.

Кіностудію Warner Brothers Браун звинувачує в тому, що фільм "Темний лицар: Відродження легенди" вийшов дуже жорстоким, при цьому адвокати з посиланням на позивача заявляють, що Джеймс Холмс під час свого нападу "відтворив деякі сцени" з фільму.

Компанія Century 16, вважає Браун, винувата в тому, що не обладнала пожежного виходу кінотеатру в Аврорі сигналізацією або не встановила біля нього охорону (як наслідок, Холмс пройшов у будівлю разом із глядачами, купивши квиток, однак потім вийшов через пожежні двері і повернувся зі зброєю).

Нарешті, лікарі, на думку Торренса Брауна, винуваті в тому, що погано відстежували психічний стан Холмса. За інформацією адвокатів, стрілець приймав кілька препаратів, які йому виписували різні лікарі.

Джеймс Холмс улаштував стрілянину в одному з кінотеатрів міста Аврора під Денвером у ніч проти 20 липня. Торренс Браун-молодший був на прем'єрі. До числа 58 поранених він не потрапив, однак позивач наполягає, що пережив тяжку емоційну травму: однією з жертв Брауна став його кращий друг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram