ГоловнаСвіт

Верховний лідер Ірану закликає політиків об'єднатися

Аятолла Алі Хаменеї вважає, що санкції Заходу сприятимуть розвитку іранської ядерної програми.

Верховний лідер Ірану закликає політиків об'єднатися
Фото: nikcity.com

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї закликав іранських політиків до об'єднання і попередив Захід, що санкції, введені щодо спірної ядерної програми Тегерана будуть надавати уряду рішучості в її реалізації.

Про це повідомляє Reuters 25 липня.

Санкції, введені Заходом проти Ірану на початку цього року завдали величезної шкоди економіці, яка потерпає від інфляції і високого рівня безробіття.

Аятолла Алі Хаменеї має вищий авторитет із зовнішньої політики Ірану та ядерної програми країни, наполягає на тому, щоб іранські чиновники не сварилися публічно. Консервативні суперники президента Махмуда Ахмадінежада в парламенті дедалі частіше критикують його програму економіки і той факт, що він не перешкоджає різкому зростанню цін на продовольство.

"Ви повинні уникати непотрібних суперечок і трансляції цих суперечок, щоб зберегти єдність країни... і чиновники повинні знати, що ці дії не принесуть їм ніякої честі й авторитету серед народу", - заявід Хаменеї на засіданні парламенту у вівторок ввечері, де також були Ахмадінежад і його суперник, спікер парламенту Алі Ларіджані.

"Реальність така, що є проблеми, однак ви не повинні звинувачувати одну або іншу сторону. Замість цього, ви повинні вирішити ці проблеми, досягнувши єдності", - підкреслив він.

Сполучені Штати і Європейський Союз здійснюють жорсткі санкції проти Ірану, враховуючи ембарго на нафту, з метою переконати Тегеран відмовитися від ядерної програми, яка, на їхню думку, спрямована на придбання цієї зброї. Іран продовжує наполягати на тому, що його ядерна програма має виключно мирні цілі, в тому числі отримання енергії та розробка медичних ізотопів для лікування ракових хворих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram