ГоловнаСвіт

Винуватець гучного скандалу в Ватикані вибачився перед Папою Римським

Підсудний просить зняти з нього всі звинувачення.

Винуватець гучного скандалу в Ватикані вибачився перед Папою Римським
Паоло Габриэле
Фото: 1tvnet.ru

Камердинер Папи Римського Паоло Габріеле, обвинувачений в організації витоку внутрішніх документів Ватикану, попросив пробачення у Бенедикта XVI. Він написав понтифіку лист, в якому попросив зняти з нього звинувачення й уникнути судового процесу, який може скомпрометувати Ватикан.

Лист надіслано Папі через комісію з трьох кардиналів, які займаються розслідуванням справи про витік.

За словами адвоката Габріеле, в листі його клієнт висловлює каяття у скоєному, а також наполягає, що діяв сам і що до цієї справи більше ніхто не причетний.

Раніше в німецьких і італійських ЗМІ з'являлися повідомлення, що до події причетні також особистий секретар Папи, якась жінка-німкеня, яка є членом його сім'ї, та італійський кардинал. Усіх їх було допитано як свідків.

Рішення про пред'явлення обвинувачення і початок суду над Габріеле мають ухвалити протягом 10 днів. Зазначають, що Бенедикт XVI може втрутитися в процес і прийняти рішення про помилування.

Габріеле загрожують звинувачення в крадіжці з обтяжливими обставинами, за що він може отримати до шести років в'язниці.

Камердинера було заарештовано наприкінці травня 2012 року після того, як в ЗМІ просочилися внутрішні документи Ватикану. Ці папери виявили в квартирі Габріеле.

У липні підозрюваного відправили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram