ГоловнаСвіт

На міністра освіти Литви поскаржилися в поліцію

Чиновник відзначав 45-ліття.

На міністра освіти Литви поскаржилися в поліцію
Гинтарас Степонавичюс
Фото: Lenta.ru

Місцеві жителі викликали поліцію на вечірку в одному з кафе Вільнюса, влаштовану на честь 45-річчя міністра освіти і науки Литви Гінтараса Степонавічуса.

Вечірку проводили минулими вихідними в одному із закладів на вулиці Йогайлос. Мешканці будинку, в якому розташоване кафе, поскаржилися на галас, який створювали учасники свята. "Навіть на четвертому поверсі все тряслося, - зазначив співрозмовник видання, - дивно було спостерігати, як люди солідного віку кричать на вулиці і під вікнами п'ють вино та бренді з пляшки, а їхня мова цензурною лексикою не вирізняється".

За словами свідка, на вечірці, крім міністра, були декілька представників Руху лібералів (входить до складу владної коаліції литовського парламенту), а сам Степонавічус стверджував, що компанія "вранці ділитиме залишки пива". Місцеві жителі, як зазначило джерело мережевого видання, безуспішно намагалися домовитися з учасниками свята, після чого близько другої години ночі викликали поліцію.

Представник поліції Рамунас Матоніс підтвердив інформацію про виклик. За його словами, правоохоронцям надійшла скарга на шум у кафе, де відбувалася закрита вечірка. "Поліція приїхала. Ці громадяни (очевидно, йдеться про порушників) попереджені", - сказав Матоніс. Чи був міністр освіти і науки серед тих, хто отримав попередження, представник поліції не уточнив.

Тим часом сам чиновник повідомив видання, що правоохоронці приїжджали на місце з якогось іншого приводу.

"Жодних інцидентів у нашій компанії не було. Поліція була поруч, але її приїзд не був пов'язаний з нашим святом. До нас поліція не приїжджала", - наголосив Степонавічус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram