ГоловнаСвіт

Великобританія і Франція розширюють військову співпрацю

Країни будуть спільно використовувати безпілотники.

Великобританія і Франція розширюють військову співпрацю
Британский беспилотник MQ-9 Reaper
Фото: www.militaryparitet.com

Британське Міністерство оборони заявило, що Великобританія і Франція підписали дві угоди про подальше співробітництво щодо використання військових безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє Reuters 25 липня.

Британський міністр оборони Філіп Хаммонд і його французький колега Жан-Ів Ле Дріан пообіцяли зміцнювати військові зв'язки і назвали співробітництво країн "природним, оскільки це необхідно".

"Ми будемо і далі спиратися на сильні сторони один одного і відповідні інвестиції, щоб отримати максимально можливу підтримку для наших Збройних сил", - заявив Хаммонд.

Угоди були підписані під час першого візиту Ле Дріана в Лондон, після перемоги Франсуа Олланда на президентських виборах і вступу на посаду в травні.

Перша угода є початковим етапом спільної "демонстраційної програми" для "Майбутньої системи повітряних боїв" (англ. Future Combat Air System - FCAS) - безпілотної повітряної системи. Згідно з другою угодою, країни будуть співпрацювати за "Вахтовою тактичною безпілотною повітряною системою" (англ. Watchkeeper Tactical unmanned air system), яка проводить розвідку і спостереження для британських збройних сил.

Останню угоду про співпрацю двох країн з підтримки безпеки і оборони було підписано минулого року попередником Олланда Ніколя Саркозі та прем'єр-міністром Британії Девідом Кемероном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram