ГоловнаСвіт

Індія: у штаті Ассам тривають сутички заколотників

Озброєні повстанці порушують комендантську годину і атакують поліцію.

Індія: у штаті Ассам тривають сутички заколотників
Фото: air-tours.ru

Вночі в північно-східному штаті Ассам в Індії заколотники порушили комендантську годину і почали перестрілку з поліцією, кількість загиблих зросла до 36, багато хто отримав поранення, тисячі людей продовжують залишати свої будинки, намагаючись уникнути боїв між місцевими племенами і мусульманськими переселенцями.

Про це повідомляє Reuters 25 липня.

Нагадаємо, причиною сутичок став напад і вбивство невідомим чотирьох юнаків із племені Бодо, домінуючого в окрузі Кокраджар. У відповідь озброєні бодо напали на мусульман, яких вони підозрюють у вбивстві. Раніше влада ввела комендантську годину в нічний час, щоб запобігти зростанню насильства. Поліція попередила, що порушники комендантської години будуть розстріляні на місці.

Проте загроза не подіяла, і в трьох округах штату тривають збройні сутички. Поліція скаржиться, що занадто погано оснащена, щоб протистояти натовпу, що озброєний пістолетами, мачете, палицями і камінням.

"Ніхто не дотримується комендантської години. Люди як і раніше виходять на дороги, підпалюють хатини", - сказав Санджіт Кумар Крішна, поліцейський чиновник в Чіранге - одному з постраждалих округів.

У постраждалому окрузі Кокраджхар закриті магазини і підприємства, а вулиці порожні. Щоб спробувати завоювати довіру серед місцевого населення, десятки солдатів з червоними прапорами влаштували марш на околицях головного міста округу, яке також називається Кокраджхар. Проте ніхто не вийшов їх вітати і ніхто не працює на оточуючих місто рисових полях, хоча прийшов час посівної кампанії.

Крім того, у постраждалих округах порушено автомобільне і залізничне сполучення. Близько 100 вантажівок із зерном, що прямували в головне місто штату Ассам Гувахаті, так і не дісталися до пункту призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram