ГоловнаСвіт

Тегеран провів чергові переговори із Заходом

Експерти вважають, що економіка Ірану на межі банкрутства.

Тегеран провів чергові переговори із Заходом
Фото: motto.net.ua

У Стамбулі пройшов черговий раунд переговорів Тегерана з європейськими дипломатами, але консенсусу щодо ядерної програми Ірану не досягнуто.

Тегеран відмовляється йти на поступки і вимагає скасувати міжнародні санкції, наполягаючи на тому, що ядерна програма країни має винятково мирний характер. США й інші західні країни вважають, що Іран використовує свою програму для розробки ядерної зброї.

Іранський аналітик Амір Мусаві вважає, що переговори зрушаться з мертвої точки лише після того, як Захід скасує всі санкції.

"Якщо всі три групи санкцій, уведених Радою Безпеки ООН, США і Європейським Союзом, буде знято за графіком, я думаю, що всі інші питання можна буде обговорити. Думаю, що в такому разі Іран буде схильний прислухатися до того, що хоче від нього Захід", - зазначив Мусаві.

Експерти впевнені, що іранська економіка межі банкрутства. Спадає виробництво, припинився потік інвестицій в країну, ціни на продовольство і товари першої необхідності зростають. Після різкого підвищення цін на курятину, яку вважають найбільш доступною з м'ясних продуктів, люди вийшли на вулицю, вимагаючи зниження цін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram