ГоловнаСвіт

Туреччина закриє кордон із Сирією

Уряд Башара Асада розмістило в прикордонних містах хімічну зброю.

Туреччина закриє кордон із Сирією
Фото: turkishclass.com

Туреччина 25 липень закриє кордон із Сирією.

Про це повідомляє турецька телекомпанія NTV.

Як заявили в турецькому міністерстві митниці та торгівлі, всі прикордонні пункти припинять роботу до кінця дня. NTV пояснює дії влади прагненням економічно натиснути на Сирію. Інформації про закриття кордону наразі не отримала офіційного підтвердження.

Напередодні сирійські повстанці захопили кілька КПП на кордоні з Туреччиною, зазначає Reuters. Чи пов'язано із цим рішення турецької влади закрити кордон, не уточнюють.

Окрім того, 24 липня стало відомо, що уряд Башара Асада розмістив у прикордонних містах хімічну зброю, пригрозивши застосувати її проти іноземних військових у разі інтервенції. Повідомляли, що у відповідь Туреччина скерувала в прикордонні райони війська, спеціально підготовлені для протидії хімічній зброї.

Повстання проти режиму Башара Асада в Сирії почалося в березні 2011 року. Жертвами конфлікту стали, за даними правозахисних організацій, не менш ніж 17 тисяч осіб. Десятки тисяч людей утекли в сусідні країни, зокрема в Туреччину. 23 липня кордони для сирійських біженців відкрили Ірак і Йорданія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram