ГоловнаСвіт

Sharp звільнить тисячі співробітників

У компанії очікують, що збитки в квітні-червні становитимуть щонайменше 1,28 мільярда доларів.

Sharp звільнить тисячі співробітників
Фото: youhtc.ru

Японська корпорація Sharp Японська корпораціяможе скоротити тисячі робочих місць у зв'язку з істотними збитками у другому кварталі поточного року. Про це повідомляє The Japan Daily Press з посиланням на Nikkei. Скільки саме людей буде звільнено, наразі невідомо.

Як зазначає видання, в Sharp очікують, що збитки в квітні-червні становитимуть щонайменше 100 млрд єн (близько 1,28 мільярда доларів) - більш ніж удвічі більше, ніж у в другому кварталі 2011 року. Для порівняння, за підсумками минулого фінансового року втрати Sharp становили 376 млрд єн (4,8 мільярда доларів).

На тлі повідомлень про очікувані збитки і можливі скорочення персоналу акції Sharp в Токіо впали до мінімуму з грудня 1975 року, повідомляє Bloomberg. На закритті торгів котирування Sharp скоротилися на 1,7% до 278 єн за акцію, а під час сесії опускалися більш ніж на 5%. Водночас індекс Nikkei 225 впав всього на 0,2%.

У ЗМІ зазначають, що збитки Sharp можуть виявитися навіть більше від очікуваних, якщо корпорації доведеться заплатити штраф в 198 мільйонів доларів за звинуваченням влади США в завищенні цін на РК-дисплеї. В середині липня на такий крок вже пішла компанія LG Display, підрозділ LG, а ще раніше - корпорації AU Optronics і Toshiba. LG Displays погодилася виплатити американським регуляторам 380 млн доларів, AU Optronics - 170 млн, а Toshiba - 21 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram