ГоловнаСвіт

Мери італійських міст протестують проти скорочення витрат

Маріо Монті намагається запобігти дефолту в Сицилії.

Мери італійських міст протестують проти скорочення витрат

У вівторок мери зі всієї Італії, з прапорами в руках і в поясах, пофарбованих у триколор державного прапора, провели перед італійським Сенатом демонстрацію проти скорочень витрат, запланованих урядом.

Про це повідомляє АР 24 липня.

"Ми досягли своїх меж", - сказав мер північного міста Остеллато Андреа Марчі, підтримуючи заяву мера Рима Джованні Алеманно про неможливість виконувати свої бюджетні зобов'язання.

Мери також планували зустрітися з головою Сенату Ренато Скіфані та представником Кабінету міністрів зі зв'язків із парламентом П'єро Джіарда.

Граціано Делрой, президент Асоціації італійських міст, заявив, що скорочення витрат стане "смертельним" для багатьох міст, і що законодавчий орган усе ще може змінити постанову уряду.

Уряд прем'єр-міністра Італії Маріо Монті заявив, що сподівається зберегти загалом € 26 млрд ($ 31,7 млрд) в 2012-2014 роках шляхом скорочення витрат у різних секторах державного управління.

Монті, професор економіки, що зайняв посаду прем'єр-міністра в листопаді минулого року, прагне зміцнити оборону Італії проти боргової кризи в Європі. Попри це, він намагається запобігти дефолту в автономному регіоні Сицилія. Борг уряду Сицилії становить близько € 5 млрд євро.

Офіс Монті сказав, що взяв до відома зусилля регіонального уряду щодо скорочення зарплат і витрат на охорону здоров'я, а найближчим часом буде реалізовано програму структурних реформ.

Губернатор Сицилії, Рафаелі Ломбардо, якого підозрюють у корупції і зв'язках із мафією, оголосив, що піде у відставку 31 липня на тлі повідомлень, що в іншому разі він буде змушений покинути посаду.

Наразі Кабінет міністрів Італії намагається скоротити державний борг, який становить близько двох трильйонів євро. Зниження витрат уплине на бюджети 64 з 107 італійських провінцій. Так, 2012 року уряд Італії скоротить фінансування муніципалітетів на 500 млн євро, а 2013-го - на мільярд. За останні п'ять років міста не отримали від центрального уряду близько 22 мільярдів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram