ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Італії сподівається на Путіна

Путін пообіцяв не знижувати частку золотовалютних резервів, які Росія зберігає в євро.

Прем'єр-міністр Італії сподівається на Путіна
Марио Монти
Фото: italynews.ru

Маріо Монті, який змінив на посту прем'єра Італії друга Володимира Путіна Сільвіо Берлусконі, підтвердив: Росія залишається в списку найближчих союзників, незважаючи на боргову кризу єврозони,

Як повідомляє РБКdaily, президент престижного Університету Бокконі Маріо Монті, призначений восени 2011 року прем'єром Італії для боротьби з кризою, побував учора в сочинській резиденції Володимира Путіна "Бочаров струмок".

Ситуацію на батьківщині пан Монті не вважає критичною. Звичайно, ЄЦБ міг би виділити більше коштів на боротьбу з борговою кризою, але екстрених засідань збирати не треба. "Ми говорили з паном Путіним про те, що Росія частину золотовалютних резервів тримає в євро і виходити не планує", - навів аргумент прем'єр Італії.

"Чи дав Володимир Путін рекомендації щодо виходу Італії з боргової кризи?" - цікавилися італійські журналісти. "Пан Монті відомий не тільки як прем'єр, але і як великий фахівець в економіці, - висловив комплімент Володимир Путін. - Рекомендацій він не потребує".

Росія зберігає в євро 40% ЗВР, - уточнив глава держави і пообіцяв "не знижувати цей рівень, тому що вірить у фундамент можливостей європейської економіки". Однак він уник прямої відповіді на запитання, чи придбав би він держоблігації єврозони.

Стоячи на березі Чорного моря, Володимир Путін не хвилюється про майбутнє "Південного потоку". "У кризу обсяги споживання газу скорочуються, але за важкими часами завжди наступають хороші. За всіма кризами йде підйом, - зауважив президент Росії. - Упевнений, проект буде реалізовано". "Поділяю кожне слово пана Путіна", - заявив прем'єр Італії і підтвердив: Італія не відступить від дружнього Росії курсу Берлусконі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram