ГоловнаСвіт

ФБР обшукало мерію столиці Нью-Джерсі

Співробітники забрали з будинку коробки з документами.

ФБР обшукало мерію столиці Нью-Джерсі
Сотрудники ФБР входят в здание мэрии
Фото: Lenta.ru

Співробітники ФБР 19 липня обшукали мерію міста Трентон, столиці штату Нью-Джерсі.

ФБР не пояснило журналістам, що й до чого. У відомстві заявили лише, що агенти мали ордер на проведення обшуку в декількох департаментах. За даними газети The Trentonian, трус відбувся і в офісі мера Тоні Мека. Співробітники ФБР винесли з будівлі коробки з документами.

18 липня обшукали будинок мера, його брата Рафаеля Мека (Ralphiel Mack), а також підприємця Джозефа Джорджіані (Joseph Giorgianni), який був спонсором виборчої кампанії мера.

Що саме розслідує ФБР, у публікаціях із цього приводу не уточнено. Однак відомо, що раніше на адресу мера-демократа звучали звинувачення в безрозсудних витратах, у призначеннях на посади за знайомством і в поганому управлінні. Крім того, не зрозуміло, на які кошти Тоні Мек фінансував свою виборчу кампанію 2010 року (тоді він був у скрутному фінансовому становищі). У публікаціях ЗМІ також наголошено, що Джозеф Джорджіані, який був спонсором його кампанії, має судимість за сексуальний злочин.

Адміністрація Мека вже була причетною до низки скандалів. Зокрема, голова департаменту житлового забезпечення покинув свою посаду після того, як з'ясувалося, що він має судимість за крадіжку. Керівника адміністрації Мека заарештували, коли намагався купити героїн. Після цього з владою штату було укладено угоду, відповідно до якої мер може призначати голів департаментів тільки з-поміж претендентів, кандидатури яких схвалив штат. В іншому разі місто може втратити шість мільйонів доларів федеральної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram