ГоловнаСвіт

Сотні британських фермерів протестують проти низьких цін на молоко

Багато власників молочних ферм побоюються, що брак грошей змусить їх закрити свій бізнес.

Сотні британських фермерів протестують проти низьких цін на молоко
Фото: ukranews.com

Кілька сотень власників молочних ферм заблокували три заводи з переробки молока в Англії, протестуючи проти низьких цін, які їм заплатили за молоко.

Фермери за допомогою тракторів заблокували завод Robert Wiseman у Сомерсеті, завод Arla в Лестерширі та ще один завод у Лідсі.

Власники молочних ферм невдоволені скороченням плати за молоко до £2 за літр - таку суму вони в середньому отримують від заводів. Багато хто побоюється, що брак грошей змусить їх закрити свій бізнес, оскільки плата за молоко виявляється нижчою, ніж витрати на його виробництво.

Біля заводу в Сомерсеті зібралися близько 400 осіб, які перекрили завод 100 тракторами. Тим часом у Лестерширі зібралися від 600 до 700 протестувальників, про Лідс точних даних наразі немає.

Це вже не перша акція протесту фермерів. Два тижні тому фермери погрожували вилити п'ять тисяч літрів молока біля будівлі Європарламенту, протестуючи проти низьких цін на продукцію.

Європейські виробники молочної продукції забили на сполох, оскільки закупівельні ціни на молоко знову впали із 30 до 24 євроцентів за літр - до критичного рівня 2009 року, коли, вимагаючи від влади об'єднаної Європи "справедливих цін", вони на знак протесту проти європейської агрополітики виливали молоко на поля і вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram