ГоловнаСвіт

Проти екс-глави КДБ Придністров'я порушили кримінальну справу

Антюфеєва підозрюють у знищенні (розкраданні) кількох кримінальних справ, які є державною таємницею.

Проти екс-глави КДБ Придністров'я порушили кримінальну справу
Фото: nr2.ru

Проти колишнього голови КДБ Придністров'я Володимира Антюфеєва порушено нову кримінальну справу про зловживання повноваженнями.

Про це повідомляється на сайті КДБ невизнаної республіки. Попередню кримінальну справу, за тією самою статтею, було закрито на початку липня у зв'язку з відсутністю складу злочину.

З чим пов'язане порушення нової справи, неясно, проте в повідомленні КДБ наголошується, що Антюфеєва підозрюють у знищенні (розкраданні) кількох кримінальних справ, які є державною таємницею. Ті самі підозри щодо Антюфеєва стали причиною порушення першої кримінальної справи, про яку стало відомо в червні 2012 року.

Як пише РИА "Днестр", після того як перша справа була закрита, Антюфеєв звернувся в прокуратуру Придністров'я, звинувативши співробітників КДБ республіки в наклепі. Агентство припускає, що нова кримінальна справа проти екс-голови спецслужби могла стати своєрідною відповіддю на це звернення.

Володимир Антюфєєв керував КДБ Придністров'я 1992-2012 рр, тобто в той період, коли президентом Придністров'я був Ігор Смирнов. В середині січня, після того як президентські вибори в республіці виграв Євген Шевчук, Антюфеєва відправили у відставку.

Колишнього главу КДБ вважають у Придністров'ї небезпечним політичним опонентом. Сам Антюфеєв вважає, що перша кримінальна справа проти нього було пов'язана з побоюваннями його політичних противників, які бояться компромату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram