ГоловнаСвіт

Twitter вступився за дані учасника "Захопи Уолл-Стріт"

Рішення з можливістю оскарження виніс на початку липня суддя нью-йоркського окружного кримінального суду Метью Сціарріно.

Twitter вступився за дані учасника "Захопи Уолл-Стріт"
Фото: Lenta.ru

Сервіс мікроблогів Twitter заявив 19 липня, що подасть апеляцію на рішення суду, яке зобов'язує його передати владі дані одного зі своїх користувачів.

Рішення з можливістю оскарження виніс на початку липня суддя нью-йоркського окружного кримінального суду Метью Сціарріно. Воно стосується мікроблога Малкольма Харріса, головного редактора видання New Inquiry і учасника руху "Захопи Уолл-Стріт".

У жовтні 2011 року активісти руху перекрили Бруклінський міст, в результаті чого було затримано більше ніж 700 осіб, серед яких був і Харріс. У травні 2012 року влада штату Нью-Йорк вимагала від Twitter надати вміст записів активіста у зв'язку з розслідуванням інциденту.

Twitter відмовився передавати інформацію про Харріса, пославшись на Першу поправку американської конституції, що гарантує свободу слова, і зазначивши, що записи користувачів належать їм самим. Суддя Сціарріно на це у своєму рішенні заявив, що опубліковані записи належать громадськості.

На початку липня 2012 року Twitter розповів про запити влади надати інформацію про користувачів або видалити небажаний контент. За шість місяців американська влада попросила сервіс розкрити дані користувачів 679 разів.

Twitter користується більше ніж 140 мільйонів осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram