ГоловнаСвіт

У США оголосили національний траур за загиблими в Колорадо

Барак Обама попередив, що мотиви злочинця можуть так і залишитися нез'ясованими.

У США оголосили національний траур за загиблими в Колорадо
Фото: http://www.acmb.ru

Після кривавої бійні в кінотеатрі в штаті Колорадо президент США Барак Обама, який перервав передвиборну поїздку і повернувся в американську столицю, оголосив у країні траур.

Згідно з його розпорядженням, державні прапори США на всіх установах, враховуючи військові бази і посольства за кордоном, будуть залишатися приспущеними до заходу сонця 25 липня.

Прес-секретар президента Джей Карні повідомив, що відразу після прибуття в Білий дім глава американської адміністрації має намір провести нараду зі своїми ключовими радниками, серед яких віце-президент країни Джозеф Байден і директор ФБР Роберт Мюллер, а також співробітники апарату Білого дому Джон Бреннан, Кеті Рюемлер і Валері Джаррет. Міністр юстиції США Ерік Холдер не зможе взяти участі у нараді, оскільки перебуває за межами країни.

Раніше в п'ятницю на зустрічі з виборцями, що перетворилася на траурну церемонію, Барак Обама попередив, що мотиви злочинця можуть так і залишитися нез'ясованими. Владі необхідно якось реагувати на те, що трапилося, і, очевидно, з цієї причини було скликано нараду в Білому домі.

Як повідомляли, в четвер увечері в кінотеатрі міста Аврора під час прем'єри нової частини кіносаги про Бетмена "Темний лицар: Відродження легенди" від рук озброєного злочинця загинули, щонайменше, 12 людей, 59 були поранені. За підозрою в скоєнні цього нападу затримано раніше не судимого 24-річного студента місцевого університету Джеймса Холмса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram