ГоловнаСвіт

YouTube відновив відео зі співаючим Обамою

Деякі ролики були випущені в рамках передвиборної кампанії Мітта Ромні.

YouTube відновив відео зі співаючим Обамою
Барак Обама
Фото: РИА Новости

Найбільший у світі відеохостинг YouTube, який належить компанії Google, відновив чотири видалених раніше відеоролики, в яких президент США Барак Обама співає уривок з пісні Ела Гріна "Lets Stay Together"

Як пише видання, одне з відео було випущено в рамках передвиборної кампанії Мітта Ромні і використовувалося для демонстрації прихильності Обами до політичних спонсорів, а інші є випусками новин про появу Обами в Apollo Theater. Раніше цього тижня адміністрація YouTube заблокувала доступ до цих відеороликів через претензії правовласника пісні - BMG Rights Management.

За даними видання Politico, представники Ромні зв'язалися в середу з адміністрацією YouTube і заявили, що цей відеоролик, згідно Digital Millenium Copyright Act ("Закон про авторське право в цифрову епоху"), не порушує авторських прав. Як зазначає Politico, зазвичай апеляційний процес потребує не менше ніж тиждень, проте адміністрація відеохостингу розглянула справу швидше в зв'язку з широким резонансом.

"Ми відновлюємо контент, якщо користувач стверджує, що правовласник помилково поскаржився на його відео, і може довести це", - наводить видання ArsTechnica слова представників YouTube. Також представники YouTube відновлюють відео, якщо вони самі впевнені, що немає порушення авторських прав, або правовласник зловживає інструментами відеохостингу з захисту авторських прав, йдеться в заяві представників сервісу.

Відеохостинг YouTube серйозно ставиться до захисту авторських прав. Так, компанією Google розроблена система Content ID, яка застосовується на відеохостингу. Content ID дозволяє правовласникам відстежувати появу на відеохостингу роликів, які порушують їх права. Після виявлення ролик може бути або видалено, або правовласник отримує можливість отримати частину доходу від розміщення реклами на сторінці з роликом.

Відеохостинг YouTube є найбільшим у світі. 2011 року відеоролики на сервісі набрали більше ніж 1 трильйон переглядів. Водночас щохвилини на YouTube додається 60 годин відео, а щодня користувачі дивляться більше ніж 3 мільярди відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram