ГоловнаСвіт

У Казані скоєно замах на муфтія Татарстану

Вища духовна особа отримала поранення, його заступника убили.

У Казані скоєно замах на муфтія Татарстану
Фото: islamrf.net

У Казані скоєно замах на муфтія Татарстану Ілдуса Файзова, внаслідок чого він отримав поранення, його заступника Валіулла Якупова убито.

Про це повідомляє "Інтерфакс" 19 липня.

Злочинця розшукують. За фактом злочинів порушено дві кримінальні справи.

За словами джерела в МВС Татарстану, автомобіль муфтія, Toyota Land Cruiser, вибухнув об 11:00. Також джерело повідомило, що заступника муфтія застрелили о 10:00, "коли той виходив зі свого будинку". Поранений зміг дістатися до салону свого автомобіля, де помер. За даними СКР, підрив автомобіля, в якому перебував муфтій, стався приблизно об 11:00 у дворі будинку №35 по вулиці Четаєва.

"Вибуховою хвилею Файзова викинуло з машини. З травмами різного ступеня тяжкості його госпіталізували", - сказав офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін.

Маркін зазначив, що слідчі органи СКР у Татарстані порушили кримінальну справу за статтею 105 КК РФ (вбивство) у зв'язку з убивством Якупова. Також кримінальну справу порушено за фактом замаху на вбивство муфтія Татарстану.

Прес-центр МВС у республіці повідомив, що найважливіші релігійні й урядові об'єкти Татарстану взято під посилений контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram