ГоловнаСвіт

Рада Безпеки ООН відклала голосування щодо сирійської резолюції

Від початку громадянської війни в березні 2011 року в Сирії загинули близько 17 тисяч осіб, стверджують правозахисники.

Рада Безпеки ООН відклала голосування щодо сирійської резолюції
Автомобиль миссии ООН в Дамаске
Фото: Lenta.ru

Голосування щодо резолюції Ради Безпеки ООН, яка стосується ситуації в Сирії, перенесено із середи на четвер на прохання спецпосланця ООН Кофі Аннана.

Аннан заявив, що все ще бачить можливість досягти компромісу з Росією в питанні санкцій проти Сирії. Раніше представники Росії повідомили про намір заблокувати резолюцію, яку підготувала Великобританія. Відповідно до розділу 7 Статуту ООН, вона запроваджує невійськові санкції проти Сирії, якщо президент країни Башар Асад не припинить використання важкої зброї протягом 10 днів із моменту її ухвалення.

Утім, президенти РФ і США Володимир Путін і Барак Обама "не одностайні в підходах" до врегулювання ситуації в Сирії, розповів агентству "Інтерфакс" прес-секретар голови російської держави Дмитро Пєсков. Телефонна розмова двох лідерів відбувся в середу з ініціативи американської сторони. Президенти констатували "тенденцію до загострення" і домовилися "підтримувати тісний діалог з цього питання", додав Пєсков.

Нагадаємо, 18 липня в Сирії внаслідок теракту загинули міністр оборони Дауд Раджиха та ще кілька можновладних чиновників, зокрема родич президента Асада. Відповідальність за вибух узяли на себе відразу два угруповання: повстанці з Вільної сирійської армії і представники ісламістського угруповання "Ліва аль-Іслам".

Тим часом у Дамаску четвертий день тривають запеклі бої, унаслідок яких, за непідтвердженими даними, загинули близько ста осіб. Усього ж від початку громадянської війни в березні 2011 року в Сирії загинули близько 17 тисяч осіб, стверджують правозахисники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram