ГоловнаСвіт

У Німеччині запровадили кодекс поведінки футбольних уболівальників

На зустрічі було вирішено збільшити покарання для фанатів за порушення порядку на стадіонах.

У Німеччині запровадили кодекс поведінки футбольних уболівальників
Немецкие футбольные фанаты
Фото: Lenta.ru

Німецькі футбольні клуби погодили кодекс поведінки футбольних уболівальників. У вівторок, 17 липня, в Берліні відбулася зустріч представників 53 з 54 професійних футбольних клубів Німеччини, голови Німецького футбольного союзу Вольфганга Нірсбаха, президента Німецької футбольної ліги Райнхарда Раубалля і міністра внутрішніх справ Ханса-Петера Фрідріха.

Зокрема, на зустрічі було вирішено збільшити покарання для вболівальників за порушення порядку на стадіонах. Тепер агресивним фанатам можуть заборонити відвідувати матчі на термін від п'яти до десяти років, тимчасом як раніше обмежувалися трьома роками. Крім того, кодекс поведінки на стадіонах забороняє використовувати піротехніку. Водночас вирішено зберегти стоячі місця, про ліквідацію яких тривали дискусії в Німеччині.

Тим часом футбольні союзи вирішили збільшити фінансування проектів, спрямованих на роботу з фанатами. На них виділять на 50% більше коштів, ніж є сьогодні. Зараз бюджет таких програм становить 25 мільйонів євро, зазначає DW-WORLD з посиланням на dpa.

Проте представників об'єднань футбольних уболівальників ця зустріч розчарувала. У першу чергу, їх образило те, що їх на неї не покликали, зазначив член об'єднання Pro Fans Якоб Фальк (Jakob Falk).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram