ГоловнаСвіт

"Бі-бі-сі" звинуватили в ухилянні від податків

Корпорації загрожує розгляд з приводу того, що компанія не вносить достатню суму в систему державного страхування.

"Бі-бі-сі" звинуватили в ухилянні від податків

Британська телерадіомовна корпорація "Бі-бі-сі" зізналася в тому, що платила своїм ведучим через треті структури, що могло їм допомогти уникнути оподаткування. За словами фінансового директора корпорації Зарін Патель, 148 з 467 ведучих оплачувалися таким чином. Крім того, схеми зачіпали тисячі інших співробітників, враховуючи операторів і редакторів.

Виступаючи в парламенті, Патель пообіцяла, що "Бі-бі-сі" переглядатиме існуючу практику. Крім звинувачення в несплаті податків, корпорації також загрожує розгляд з приводу того, що компанія не вносить достатню суму в систему державного страхування.

Фіндиректор "Бі-бі-сі" заявила, що твердо вірить в те, що схеми оплати не використовувалися для ухилення від податків. Проте вона змушена була визнати, що повну гарантію дати не може.

Як правило, такі дії застосовувалися під час прийому співробітників на спеціальні проекти, тривалість яких становила декілька місяців. Це дозволяло компанії бути гнучкою у регулюванні чисельності її робочої сили.

Раніше з'ясувалося, що за тією самою схемою працював і британський уряд. Заступник міністра фінансів Великобританії Денні Александер заявив, що перевірки виявили 2400 осіб, які отримували зарплати через треті компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram