ГоловнаСвіт

ВВС не показуватиме фільму про заворушення в Лондоні

Незадовго до планованого ефіру британський суд ухвалив відкласти трансляцію на невизначений час.

ВВС не показуватиме фільму про заворушення в Лондоні
Последствия беспорядков в Тоттенхеме
Фото: Lenta.ru

Телеканал ВВС зняв із показу фільм про вуличні заворушення в Лондоні, що відбулися в серпні минулого року. Незадовго до планованого ефіру британський суд ухвалив рішення відкласти трансляцію на невизначений час. Причин судового рішення не називають.

У ВВС наголосили, що рішення суду не забороняє демонструвати знятий фільм - і його покажуть згодом. Коли саме це станеться, на телеканалі не повідомили.

Фільм під назвою The Riots: In their own Words tonight мав вийти на каналі BBC Two о 21:00 за місцевим часом 16 липня. Як зазначає The Daily Telegraph, це була перша із серії передач, присвячених заворушенням.

У фільмі тривалістю близько години художньо узагальнювалися свідчення учасників протестів й інтерв'ю, що їх провели The Guardian і Лондонська школа економіки. За задумом продюсерів, передача мала б прояснити причини і сам перебіг заворушень. Також у фільм мали включені деякі документальні кадри протестів.

Масові заворушення почалися в Лондоні в ніч проти 7 серпня 2011 року й потім поширилися на інші великі британські міста, зокрема: Манчестер, Ліверпуль і Бірмінгем. Приводом для протестів стала загибель лондонця Марка Даггана від кулі поліцейського. У заворушеннях, що супроводжувалися погромами і пограбуваннями, взяли участь близько 30 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram