ГоловнаСвіт

Із сирійської армії втекли ще 15 офіцерів

У прикордонній смузі з боку Сирії перебувають декілька тисяч біженців.

Із сирійської армії втекли ще 15 офіцерів
Фото: Newsru.com

Іще 15 офіцерів армії Башара аль-Асада втекли в Туреччину з новими групами біженців чисельністю понад 1,2 тис. осіб. Як повідомило в четвер місцеве телебачення, серед офіцерів - чотири полковники, підполковник, три майори, шість капітанів, лейтенант, а разом із ними - велика кількість рядових і сержантів. Минулого тижня повідомляли, що із сирійської армії дезертирували два бригадних генерали.

Усі вони перейшли кордон разом із членами своїх родин. Військових, за ухваленим місцевою владою регламентом, розміщено в наметовому таборі Апайдін у провінції Хатай, куди доправляють військовослужбовців, які дезертирували з лав сирійських збройних сил. Цивільні отримали тимчасовий притулок в інших наметових містечках у сусідніх провінціях.

За даними місцевих ЗМІ, у прикордонній смузі з боку Сирії перебувають декілька тисяч біженців, серед них - жінки, діти, а також поранені. З міркувань безпеки вони наразі не можуть перетнути кордон, щоб сховатися в Туреччині. Зазначають, що армійські підрозділи, підпорядковані Дамаску, чергують на кордоні в тих районах, де можуть пройти біженці.

Дотепер у Туреччині отримали тимчасовий притулок понад 42,5 тисячі сирійців, при цьому протягом останніх тижнів чисельність груп біженців зрідка становить менш ніж кілька сотень людей.

Тим часом генерал Манафов Тласьє, який утік із Сирії два тижні тому, перебуває в Парижі, звідки робить заяви. "Я хочу, щоб країна вийшла з кризи, подолавши конструктивний перехідний період, за підсумком якого Сирія змогла б забезпечити свою єдність, стабільність і безпеку, а також виконати законні сподівання народу", - заявив Тласьє. Він засудив дії сирійської влади, вказавши на те, що, за його словами, "військовослужбовці змушені воювати, поступаючись своїми принципами".

Варто зазначити, що Тласьє був одним з командирів елітної Республіканської гвардії САР і одним з найближчих соратників Башара Асада. Його батько 30 років очолював військове відомство і вважався найближчим сподвижником покійного президента Хафеза Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram