ГоловнаСвіт

Талібан підірвав 22 вантажівки НАТО на півночі Афганістану

Також затримано бойовиків із магнітними бомбами.

Талібан підірвав 22 вантажівки НАТО на півночі Афганістану
Фото: EPA/UPG

Унаслідок вибуху бомби, закладеної талібами, було знищено 22 вантажівки з поставками для сил НАТО на півночі Афганістану, повідомляє Reuters 18 липня.

Місцева поліція сказала, що бомба вибухнула, коли 18 бензовозів і чотири машини з продовольством були припарковані в Айбаку, столиці провінції Саманган. Унаслідок вибуху одна людина отримала поранення.

"Ми вважаємо, що до цієї атаки причетні таліби. Вісімнадцять вантажівок було цілком знищено, інші були пошкоджені вогнем", заявив начальник поліції в Самангані Халіл Андарабі.

"У 2-й годині ночі моджахеди атакували вантажівки загарбників із НАТО", - йдеться в заяві Талібану, який пізніше узяв на себе відповідальність за вибух.

Вантажівки було атаковано в тій самій провінції, де на весіллі своєї доньки внаслідок нападу терориста-смертника, який убив ще 22 особи, загинув відомий антиталібський депутат Ахмад Хан Самангані.

Окремо, поліція в сусідній провінції Баглан повідомила, що затримала 10 підозрюваних талібів із так званими магнітними бомбами, які вони намагалися прикріпити до вантажівок НАТО.

Нагадаємо, що 5 липня, вперше за сім місяців, влада Пакистану дозволила західним країнам використовувати свої дороги для постачання військ НАТО в Афганістані. Пакистан відмовлявся відкрити свої кордони доти, доки не отримає вибачення США за вбивство 25 пакистанських солдатів американським безпілотником у листопаді минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram