ГоловнаСвіт

Сирійські генерали продовжують втікати до Туреччини

Представники правлячого режиму поступово тікають з Сирії.

Сирійські генерали продовжують втікати до Туреччини
архивное фото
Фото: turkishclass.com

Турецький чиновник заявив, що серед 600 біженців, які втекли з Сирії в Туреччину цієї ночі, були двоє сирійських бригадних генералів.

Про це повідомляє Reuters 18 липня.

Чиновник не зміг підтвердити, чи були серед біженців, які прибули до Туреччини протягом останніх 24 годин, інші офіцери. Однак втеча генералів супроводжується деякою кількістю солдатів рангом нижче від генералів. Він також підкреслив, що кількість сирійських біженців в Туреччині зросла до 43,2 тисячі осіб, серед них 20 сирійських генералів.

Прихильники президента Башара Асада продовжують залишати Сирію. Так 6 липня генерал Республіканської гвардії і близький друг Асада Манаф Тлас утік до Франції, де проживає його батько - колишній міністр оборони Сирії Мустафа Тлас. А 12 липня посол Сирії в Іраку Наваф аль-Фарес перейшов на сторону опозиції і закликав армію "повернути свою зброю на злочинців" з уряду Асада.

Нагадаємо, що кореспондент британської газети The Guardian Мартін Чулов, який провів кілька днів на півночі Сирії, заявив, що в низці прикордонних районів Туреччини фактично встановлені "зони безпеки" для повстанців. Урядові війська не заходять в ці райони через близькість турецьких підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram