ГоловнаСвіт

Посуха в Росії занапастила півтора мільйона гектарів посівів

Явище зафіксовано в 16 регіонах.

Посуха в Росії занапастила півтора мільйона гектарів посівів
Последствия засухи в Воронежской области
Фото: Lenta.ru

Посуха, яка спіткала цьогоріч низку російських регіонів, занапастила посіви на півтора мільйонах гектарів. Про це йдеться у прес-релізі мінсільгоспу. Явище зафіксовано в 16 регіонах, зокрема у Воронезькій, Волгоградській, Саратовській, Оренбурзькій областях, а також у Ставропольському краї та Дагестані.

Спекотна погода панує досі в багатьох регіонах. Режим надзвичайної ситуації введено в 15 районах Саратовської області, у Волгоградській області, в 11 районах Калмикії, в 15 районах Ставропольського краю і в 7 районах Ростовської області. У п'яти регіонах режим НС готуються ввести.

Крім посухи, на збір врожаю вплинули й інші погодні явища. Зокрема, сільськогосподарські культури загинули через зливи та град, що пройшли на території семи регіонів (Липецька, Воронезька області, Інгушетія, Дагестан, Чечня, Ставропольський і Краснодарський краї).

Мінсільгосп також повідомив, що на полях Росії загальною площею 4,5 мільйона гектарів виявлено сарану, а інший небезпечний шкідник - луговий метелик - заселив 2,4 мільйона гектарів. Найскладніша ситуація зі шкідниками в Оренбурзькій області.

Раніше повідомляли, що найсильніша посуха цього літа спіткала США, внаслідок чого 26 штатів оголошено зоною природного лиха. Наслідком посухи може стати зростання цін на продовольство в усьому світі. За прогнозом мінсільгоспу, валовий збір зерна в РФ цього року становитиме 85 мільйонів тонн порівняно з 94,2 мільйона тонн торік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram