ГоловнаСвіт

Росія відправила бойові кораблі ближче до Сирії

До складу об'єднаного угруповання увійшли великі десантні кораблі, сторожові кораблі з Балтики і рятувальний буксир.

Росія відправила бойові кораблі ближче до Сирії
Фото: digestweb.ru

Угруповання російських бойових кораблів Північного і Балтійського флотів, зібрана в Північній Атлантиці під єдиним командуванням, направляється в Гібралтарську протоку.

"Угруповання почало рух курсом на Гібралтарську протоку. Командує угрупованням командувач Кольською флотилією різнорідних сил Північного флоту контр-адмірал Володимир Касатонов", - повідомляє Міноборони РФ.

До складу об'єднаного угруповання увійшли великі десантні кораблі "Александр Отраковский", "Георгий Победоносец", "Кондопога" з Північного флоту, сторожові кораблі з Балтики "Ярослав Мудрий", "Безстрашний", а також рятувальний буксир "СБС-921".

Крім того, пізніше до угруповання приєднаються кораблі Чорноморського флоту - сторожовий корабель "Сметливий", великі десантні кораблі "Цезар Куніков" і "Микола Фільченков" і два судна забезпечення.

Зараз, за повідомленнями місцевої преси, військові кораблі поповнюють запаси на Кіпрі.

За офіційною заявою Міноборони, кораблі трьох флотів візьмуть участь у спільних навчаннях.

Раніше в російському міністерстві оборони припустили, що загін бойових кораблів трьох флотів зайде до Сирії.

"Оскільки в сирійському порту Тартус розташована російська база, не виключено, що кораблі зайдуть в неї для поповнення запасів", - повідомив Російській службі Бі-бі-сі начальник групи інформаційного забезпечення ВМФ Росії Андрій Тараман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram