ГоловнаСвіт

У Нігерії бойовики стріляли в школу

В результаті вибуху ракети загинув 10-річний хлопчик.

У Нігерії бойовики стріляли в школу
Фото: EPA/UPG

Представник армії Нігерії Салісу Мустафа заявив, що в місті Джос (штат Плато), в результаті вибуху ракети, випущеної в мусульманську школу, загинув десятирічний хлопчик у віці близько 10 років.

Про це повідомляє Reuters 17 липня.

Джос є центром зіткнення мусульманської півночі і християнського півдня Нігерії. Більше ніж 1000 осіб були вбиті під час збройних сутичок в штаті Плато протягом останніх чотирьох років.

Мустафа заявив, що ракета пролетіла повз головну будівлю школи і влучила в хлопчика, який прогулювався біля школи, але не був її учнем. У нападі підозрюють ісламістську секту "Боко Харам", пов'язану з "Аль-Каїдою". Секта бореться проти світського способу життя і прагне до створення в країні шаріатської держави.

Але нігерійські сили безпеки звинувачують в насильстві мусульманських мігрантів фульбе, які часто нападають на християнські громади біром. Обидві групи борються за право на родючі сільськогосподарські землі в Плато. Спеціальна тактична група (СТГ) цього тижня заявила, що наведе порядок в селах, які постраждали в результаті насильства цього місяця. Фульбе кажуть, що таким чином уряд спробує вигнати їх з регіону.

"Ця директива СТГ є відображенням того, що федеральний уряд і його служби безпеки потрапили в руки влади Плато. Порядок денний уряду Плато дуже послідовний в залякуванні і вбивствах фульбе, знищенні худоби і (нашої) власності", - сказав секретар Асоціації розвитку "Мобгал фульбе" Ахмед Яндех.

Представник армії Мустафа заперечує, що сили безпеки виступають на стороні однієї з громад і підкреслив, що операція з відновлення порядку буде продовжуватися.

Цього року під час заколоту проти президента Гудлака Джонатана, "Боко Харам" вбила сотні людей, в тому числі в декількох нападах смертників на церкви в Джосі. Експерти вважають, що напади бойовиків на церкви в центральній і північній Нігерії є спробою спровокувати більш широкий релігійний конфлікт у Нігерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram