ГоловнаСвіт

В Єгипті знову страйкують

Робітники вимагають поліпшення умов праці.

В Єгипті знову страйкують
Фото: EPA/UPG

Трудові суперечки в єгипетському місті Суец стали причиною сутичок між поліцією і демонстрантами, які увірвалися і влаштували погром в урядовому будинку.

Про це повідомляє Reuters 17 липня.

Робітники заводу Ceramica Cleopatra, що належить приватній компанії, зібралися перед урядовою будівлею, вимагаючи від влади втрутитися і розв'язати їх суперечку. Демонстранти кидали каміння в будівлю Міністерства внутрішніх справ в Суеці та штурмували будівлю міської адміністрації, де почали підпалювати меблі. Свідки на місці події кажуть, що для розгону робітників поліція використовувала сльозогінний газ.

Місто Суец, розташоване біля південного входу в Суецький канал, раніше було ареною запеклих сутичок між урядовими силами безпеки і демонстрантами під час повстання, в результаті якого було повалено Хосні Мубарака. Після повалення Мубарака багато єгипетських робітників оголосили страйк, вимагаючи підвищення заробітної плати і поліпшення умов праці.

Протестувальники сказали, що завод було закрито протягом дев'яти днів після хвилі страйків, але він мав відновити роботу у вівторок за погодженням з власником, який сказав, що поговорить з робітниками, коли вони повернуться на роботу.

Протести почалися, коли автобуси, які зазвичай перевозять робітників на завод, не з'явилися. Це викликало підозри демонстрантів, що дирекція відмовилася від угоди.

Діяльність Ceramica Cleopatra, одного з найбільших виробників кераміки в Єгипті, вже кілька місяців страждає через протести робітників заводу, які скаржаться на низьку заробітну плату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram